Ikut AiTotYati

27.4.13

SOGO KL

Pada 25/4/13 (khamis) Ai telah 'menyogokan' diri. hahahha. 
ini adalah kerana Ai dapat voucher RM50 daripada mekchu



plan asal nak g sogo weekend ni tapi Jek ade kerja so Ai yang mmg kaki shopping lagi brilliant ni telah mengusulkan cadangan pada Jek, apa kata Ai terus sahaja ke Sogo selepas jumpa penyelia tesis di tempat menuntut ilmu kerana setelah Ai google, takdelah jauh sangat. cumanya sbeab terletak di tengah kl nun maka Ai sedikit cuak. so Ai telah set awal2 dalam GPS dan juga print screen google map.

Snowy lepak atas cage Tama dan Comot. Snowy merenung masa depan...


gambar di atas diambil sms Ai sedang bersiap2. jadi pagi semalam Ai keluar dari exit Tol Ayer keroh jam 8pagi dan masuk exit tempat menuntu ilmu jam 9pagi. 
iye kelajuan boleh membunuh tapi Ai kalau drive sorang2 mmg suka bw laju baru tak ngantuk. 
hahahahha

sampai saje di tempat menuntut ilmu supervisor belum sampai so Ai terus pergi dengan ketua program untuk minta surat kebenaran menjalankan kajian. dah setel pergi kacau kawan2 di lab level 1 bersebelahan bilik penyelia Ai. tak lama lepas tu penyelia sampai so Ai pun jumpalah dia. habis diskus terus g sambung sembang dengan kawan di lab sebelah. hihihihi.

Ai gerak ke Sogo jam 11.30pagi dan tiba di Sogo jam 12.30pm. oh dah ade sensor ek? last Ai masuk parking ni masa zaman bujang2 dulu tahun 2005 kot. lain2 waktu g Sogo ni selalu naik pengangkutan awam takpun sebab marking paper SPM so duduk hotel dekat2 area situ dan bila masa free menjelma, ke Sogo lah kita!!!
 
Jakun jap. almaklumlah Melaka Maju 2010 tapi setakat ni Ai tak jumpa lagi parking lotnye ade sensor gini

Ai parking kat basement 2 zon hijau. harus snap gmbr takut lupa parking kat mana

huiii manusia macam semut dalam Sogo tu. almaklumlah khamis kan pay day. 
Fuh tu baru hari khamis. agaka2 hari ni dgn esok lagi ramai tu.

Ai pun terus sahajalah jalan sana jalan sini. misi Ai adalah utk cari sling bag @ crossbody bag tapi takde yang berkenan di hati.





Ai cuma rembat sehelai kemeja Diadora utk Jek dan sehelai jeans ladylike utk Ai. kt melaka ni klu nk bli ladylike kena g Fajar nun. kat tgh bandar so ade mls sikit. harga asal kemeja RM120 begitu juga jeans RM119 tapi ade 70% less so dapat each RM35.80 lebih kurang. so 2 items less than rm80. Ai pula ade voucher RM50 jadi tambah rm30 je la. heheheh maceh mekchu!!!

bila takde partner in crime mood shopping agak kurang menggalakkan, so Ai trs lunch kt kyros kebab utk try meal chicken chop
tak sedap, so jgn try ye

so dalam pukul 2lebih Ai keluar dari Sogo. bayar parking RM8 utk 2jam. Ai tiba di Melaka lebih kurang jam 4.30pm terus g Mydin MITC utk surprise Jek. dia g mydin cari barang utk bengkel hari ini. just nice Jek hbs bli barang Ai nampak dia keluar dari kaunter bayaran dan kami terus ke kedai makan upin ipin yang baru buka dlm Mydin MITC tu. Ai makan roti bom
Ai makan roti bom, Jek mkn mee goreng

makan 2org di sini RM31.50. hmmm bagi Ai tak berbaloi sebab ayam gorengnya biasa2 sahaja. fresh orange segelas RM5.90 tapi  gelas kecil dan aisnya banyak.

lepas makan kami terus balik dan tunjukkan baju kemeja pada Jek.
 Jek boleh cakap mcm baju Clark kent dlm smallville. apekah?
atas for Jek, bwh for Ai. heheh

harga asal kemeja dan jeans

ok begitulah cerita Ai ke Sogo baru-baru ini. kepada mekchu terima kasih kerana memilih Ai sebagai penerima voucher ini. next time kalau ade boleh buat lagi ye (^_^)

6 comments:

  1. Banyak diskaun tu kalau sampai 70%.

    Kalau tahu Yati ada kat sogo khamis tu bolehlah terjah ke situ .... ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg byk yb sampai taktahu nk pilih yg mana.
      Sape yg follow twitter Ai tahu yg Ai akn ke sogo. Hehe

      Delete
  2. bestnye dapat shopping...lama x shopping...hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu xkrn voucher tu x shopping gak rasanya

      Delete
  3. Replies
    1. Hihi peminat smallville juga ye mekchu?

      Delete