Ikut AiTotYati

2.11.10

SATAY AYAM

Ai suka makan satay. dari dulu sampai sekarang,

dulu secucuk satay hanyalah 2kupang.
sekarang 5kupang.

dulu RM 1 =5 cucuk
sekarang RM 1 = 2cucuk


dulu sebatang satay mmg betul-betul daging,
tapi sekarang
Ai makan 10cucuk satay (batang lidi yg sebelah kanan tu ye). yg kiri tu enJekjek yg mkn. sebuk je nk interprem  dan yang kamu nampak berketul-ketul itu ialah lemak satay. ataupun kulitlah. oleh kerana Ai mengamalkan makan secara sihat, biasanya Ai akan asingkan lemak2 tu sebelum mkn satay.

lihatlah, boleh dikatakan daripada 10cucuk satay, 2cucuk itu adalah kulit ayam sahaja.

kesian, eh sekian (^_^)

13 comments:

  1. perhh
    yg kulit tu ar yg sodap! wohaa

    ReplyDelete
  2. nur aqilah~ 10 cucuk sudah memadai. hihihi

    ReplyDelete
  3. nuril,

    yang sedap tu yg bahaya tuh
    :P

    ReplyDelete
  4. ye lah.. dulu murah dan berkualiti.. sekarang mahal dan...
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  5. nur,

    skrg nk dapat satay yg sebenar2 satay susah sikit. mesti ada kulit punye.

    huhuuhh

    ReplyDelete
  6. aku pun suka satay.. sedap..nyum nyum..kalo balik sabak.. belah malam.. ko g tonggak 10..ala.. yg kat uptown tu.. kat ctu satay memang sedap..harga pun mmg murah.. 40 sen sebatang..

    ReplyDelete
  7. lieya~

    ooo kt situ.

    errrr uptown sabak ktne?

    hehhehe

    ReplyDelete
  8. NGAH SATAY tiada kulit,amat lazat dan cepat habis dan 1kupang dapat 5(yeke???-_-" ).*promote*

    ReplyDelete
  9. meera,

    ngah satay tu katne?
    nak juga try (^_^)

    ReplyDelete
  10. depan MAIM/MASJID AL-AZIM,bukit baru.warung.semoga dapat memakanya

    ReplyDelete
  11. uptown sabak kat tonggak 10..ala.. yang kat padang tepi jalan tu..

    ReplyDelete