Ikut AiTotYati

4.12.10

AKU MASIH DARA

silalah percaya dengan Ai. oiiii hang tu dah sambut 5th anniversary nk kata masih dara lagikah?

hahahhah yelah yelah tak boleh dah nak ungkapkan tu.
tapi masa kami pi tengok Rapunzel kt MBO Ai nampak poster di bawah ni. Apalagi snap le nk jadikan entry blog dasar hantu blog

perlu ke filem Melayu seperti ini?
Pada pendapat Ai dengan melihat posternya sahaja dah boleh meransang gelojak jiwa remaja. Ai bukanlah peminat filem melayu sangat. tapi Ai tidaklah mengkritik filem kite. itukan mmg industri filem kite. setakat ni cuma suke filem Cinta, Magika dan Sepi sahaja.

try google info tentang filem aku bukan dara ni. dapatlah beberapa maklumat seperti di link ini dan ini

filem ini adalah arahan Ahmad Idham. sangat klise bila pengarah selalu kata untuk menonjolkan fenomena remaja masa kini iaitu tentang kebejatan masalah sosial remaja.

kamu nak tontonkah?


p/s: terbacalah pulak pasal kupasan YB di blog nya tentang dara. nak baca klik sini

17 comments:

  1. Terkejut juga kalau awak masih dara. Entah2 dapat bertahan sampai malam pertama aje hahahaha

    ReplyDelete
  2. Raja Farah yg berlakon tak nak tengoklah. Kalau Lisa Surihani nak lah hehehe

    ReplyDelete
  3. Filem Melayu yg kami pergi menonton sekeluarga di panggung ialah filem Cinta. Masa tu kebanyakan panggung penuh. Kami terpaksa ke The Mines nak tengok citer tu.

    Lepas tu tak pergi lagi menonton sekeluarga. Cuma anak2 saya yg selalu pergi huhuhu

    ReplyDelete
  4. YB,

    Ai kire dara lagi sbb blm ade baby lagi.

    apekah?

    ReplyDelete
  5. YB lagi,

    dah agak dah. mesti nak tgk anak dara bernama lisa surihani je

    :P

    ReplyDelete
  6. lagi lagi YB,

    cerita cinta mmg best. Ai shuke!!

    ReplyDelete
  7. entahlah org Melayu ni...mungkin ada pengajran dalam citer ni, tapi yang banyaknya, remaja ikut yang tak baik...

    ReplyDelete
  8. azwa_amani,

    yang negatif tu mmg cepat je diikuti.

    aduhai..

    ReplyDelete
  9. faiz farish,

    sbb dia dah kahwenkah?

    liana shamsudin kan ade.
    :P

    ReplyDelete
  10. biler kuar nyer ni? kalo dlm bln 12 bley tgk..sementara ada tiket pree neh.. tehehhehee

    ReplyDelete
  11. Eh i pun dara lagi.. hahaha..

    ReplyDelete
  12. Salam

    dengan ini saya nak maklumkan bahawa saya bercadang X NAK tonton. Hehehe takut dah sampai masa tertonton pulak. Hehe

    ReplyDelete
  13. pn stoberi,

    bulan ni kuar. tapi tak berapa ingat berapa hb

    ReplyDelete
  14. lieya,

    yeee kite masih dara selagi belum ade anak.

    aci tak?

    ReplyDelete
  15. irtiyah,

    takpe tunggu je kuar kt astro raya tahun depan. jgn bazir bli tiket wayang

    :D

    ReplyDelete
  16. ecewah..cam tau2 je kuar kat astro..hahaha

    ReplyDelete