Ikut AiTotYati

26.6.11

PERCUTIAN Di MEDAN PART 3: Samosir Tour

http://bestari206yati.blogspot.com/2011/06/percutian-ke-medan-part-1-ditinggal.html

http://bestari206yati.blogspot.com/2011/06/percutian-ke-medan-part-2-parapat.html


haa mari kite terus masuk part 3 ye.

hari yang kedua (30/5/11). pagi2 kami dah bangun dan breakfast sebab TG (travel guide) akan ambil kami jam 8.30pagi waktu tempatan (waktu malaysia jam 9.30pagi).


yaaa sudah pagi maka pemandangan indah tasik toba sangat mengujakan.


sarapan pagi kami

makan sambil menghadap tasik. tenang giler


kunci bilik kami. saje nak buh. hihihi


joam jalan sekitar hotel

ade swimming pool.

see, dah sama tinggi dengan bumbung tajam tu tadi. hihihi


ok mari bergerak ke Jeti. kami nak pergi ke kampung Tomok di  Tasik Toba. TG kami btahu tasik Toba ini luasnya sebesar Singapore. bayangkan. dan merupakan tasik yang paling tinggi sekali di dunia.

pemandangan on the way ke jeti

dah sampai jeti, jom naik kapal!!


perjalanan ke kampung Tomok bukan penyanyi tomok tu ye mengambil masa selama 45minit. masa dalam kapal ada 2 org kanak2 menyanyikan lagu. mereka hanya berpakain biasa, seluar lusuh dan baju lusuh. menurut TG, penduduk di sini akan buat ape saje utk mencari rezeki. so lepas mereka nyanyi mmg topi dihulur dan letakkan berapa banyak pemberian yang ikhlas kita nak bagi.



inilah jeti kampung Tomok. hijau bukan? masa kami tiba tu memang ade penduduk yang sedang mandikan anak2 mereka dan membasuh pakain menggunakan air tasek toba ni. airnya mmg sangat jernih.



ok sambung part 4 lah ye. dah panjang sangat ni







1 comment:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete